Χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ η περιοχή του Λοφίσκου

Χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ η περιοχή του Λοφίσκου

Αρ. Πρωτ. 22346/07.09.2011

Προς Υπουργό

- Υποδομών, Μεταφορών  & Δικτύων

Όμηροι μιας πρωτοφανούς κατάστασης είναι οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Λοφίσκου του Δήμου Λαγκαδά, καθώς εδώ και χρόνια περιμένουν να γίνουν χρήστες ευρυζωνικών συνδέσεων ADSL.

Ο Λοφίσκος και η κοινότητα Αρετής, απέχουν μόλις 35 χλμ από την πόλη της Θεσσαλονίκης και 15 χλμ από την έδρα του Δήμου Λαγκαδά. Στην πραγματικότητα, όμως, η απόσταση που τους χωρίζει είναι μια ολόκληρη εποχή, καθώς εν έτει 2011, στην εποχή της τεχνολογίας, στον Λοφίσκο μαθητές, επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, απλοί χρήστες, αποκλείονται από την πρόσβαση στο ίντερνετ.  

Η εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ που έχει κυρίαρχη θέση στην ελληνική αγορά στην παροχή, χρήση, εγκατάσταση και συντήρηση δικτύων ευρυζωνικών συνδέσεων, παρατείνει εδώ και χρόνια την κατάσταση. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει οπτική ίνα που να συνδέει τον Λοφίσκο με την Αρετή και στη συνέχεια από το Κολχικό η γραμμή ανεβαίνει στον Σοχό, εδώ και πέντε χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής είναι εν αναμονή της παροχής ευρυζωνικων συνδέσεων ADSL.  

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η σύνδεση των περιοχών αυτών με το ίντερνετ;

- Τι μέτρα προβλέπεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η σύνδεση των δύο κοινοτήτων με τις γραμμές του ίντερνετ;

Απάντηση Υπουργείου